السلام عليكم ✿ اللهم صلّ على سيدنا محمد وعلى آله

Once you entered my blog , Please-Be-Decent ;) Malaysians are polite, right ?

The Sweetest Owner ✿

Foto saya
فطين اميرة ♥ She's not an artist nor a novelist. But she's just an ordinary girl who loved to write and talk. And it's okay to read her entries. People, thanks for dropping by here.

Moments ✿

Kenal tak ? Cinta tak ?

Assalamualaikum and Salam Sweet :)

Orang tua-tua cakap :
 " Tak kenal maka tak cinta " 

Betul tak ?

Bagi lovebirds dekat luar sana , (No,aku tak suruh korang couple)
confirm2 lah you all kenal muka gf/bf you all tu. Then, bermulalah bibit-bibit p'cintaan.
(not jiwang ok) Right ? Muka kenalah yang cun(s), hot(s), awesome(s) and so on. Barulah korang bercinta dgn them kan. Ish-ish-ish

Back to the topic.


HOT tak ?  -cewah-

Well, who know this guy ? Tengok muka pun kita dah tahu kan.
Apalagi biodata dia. Tarikh lahir lah/ Fav food lah/ etc etc
Sampai name anak kucing dia pun you all tahu. (dia ade ank kucing kee ?) Haihh. Yelah , siap tampal poster Aaron kat dalam bilik. Aduhai, siapa lah tu ek. *cough*


Next,
Who know this person ?

Siapakah beliau ?


Alahai, mesti ada yang tengah garu kepala kan. Geleng-geleng. Hee. Ok fine. Dimaafkan. Maybe ada yang tak kenal kan. Jom kita selidik pasal beliau.

Name : Abu Nasr Muhammah ibn Muhammad ibn Tarkhan

Known as : AL FARABI (of course i'm proud to be in 4 Al Farabi)

Sedikit info tentang Al-Farabi :

Beliau merupakan seorang pemuzik yang handal dan menulis tentang muzik dalam bukunya Kitab al-Musiqa. *Beliau mampu menyebabkan orang menangis dan juga ketawa hanya dengan lagu-lagu ciptaannya*.
(masya-Allah !) Alat muzik ciptaan beliau ialah gambus. Hebat bukan ?

Jadi ,   Marilah kita mengenali TOKOH ISLAM bersama-sama.

Kamsahamnida. شكرا .Terima kasih. Sayang youolls !

9 ulasan:

haizi berkata...

smart

fatinmyra Sweet :) berkata...

haizi : HAHA. yelahh alongg .

haizi berkata...

karangan anda mestilah melebihi 350 patah perkataan

fatinmyra Sweet :) berkata...

haizi : tak menepati piawai kankan ? sorry cg haizi . Ngeh ngeh

Miss Nadya berkata...

betui tu..:)

dulu kak nad pernah kena, bufday Nabi Muhammad tahu x bila?

owh,bufday pakwe ingt..

dulu la..:D

Tieya Azmi berkata...

nice entry darl . :)

ILA HonEyBuNNy berkata...

ya kenal.....

dulu banyak egt nama sebab belajar sejarah..heheheh

yuki_saki berkata...

nice info. baru kenal al farabi tu sape. hehe

fatinmyra Sweet :) berkata...

Hee.
thanks smue.
cewahh kak nad. Hek hek .
best tauu nme klas Al-Farabi ;)
cewahh.