السلام عليكم ✿ اللهم صلّ على سيدنا محمد وعلى آله

Once you entered my blog , Please-Be-Decent ;) Malaysians are polite, right ?

The Sweetest Owner ✿

Foto saya
فطين اميرة ♥ She's not an artist nor a novelist. But she's just an ordinary girl who loved to write and talk. And it's okay to read her entries. People, thanks for dropping by here.

Moments ✿

LAZY !

Sorry . I'm too lazy to update my belog yahh fellow . Thousands Billions of sorry for my mistakes . Hee :D
Kamsahamnida. شكرا .Terima kasih. Sayang youolls !

3 ulasan:

Red berkata...

update lah.. :)

Red berkata...

jauh nya chat box ==" ehem. nak abang terangkan isu kapel ke.?


well... bukannya tak haram. tapi benda yang kita buat masa kapel tu yang menentukan haram or tak.


contohnya masa kapel pegang pegang tangan. peluk peluk and sebagainya. barulah ia jatuh pada hukum haram.


tapi setakat couple and masih lagi menjaga landasan islam, ia nya dibenarkan.

pernah dengar pasal zina hati.? jangan percaya. sometimes orang yang bajet bajet alim ni suka suka keluarkan fatwa palsu. haram tu haram ni.


well, nak bagi kuat lagi isi, cuba fatin bandingkan. kenapa couple haram, tapi tunang (moden) tak haram.?


tunang lagilah menjerumus kepada maksiat tau. sebab bila lelaki ajak keluar aje family tahu yang perempuan tu keluar dengan tunang.


and bila bila masa aje lelaki tu boleh pujuk perempuan tu buat maksiat dengan alasan

"kita kan akan kahwin jugak"

see.?
well. bila couple, jaga lah batas islam. baru tak jatuh pada hukum haram. ok.? :)



p/s : oh ye. buang word verification ni, ek.? :)

fatinmyra Sweet :) berkata...

abg red :
tk nk laa buang :)
Hee